Hjælp til indretningsselvhjælp

 
Skrevet af Thomas Wittenburg | 7. Jul 2011 | ILab notes

At indrette sit hus eller sin lejlighed er ikke altid så ligetil. Det kræver lang tids research at finde de helt rigtige møbler i de korrekte proportioner, farver, hårdheder og mange andre parametre. Det optimale ville naturligvis være at få lavet sine møbler specielt til rummet de skal stå i, men det er naturligvis også en bekostelig løsning.

Her må man så stille sig selv det indlysende spørgsmål: Hvad mon der sker, når man bringer et webinterface, kickstarter-kapital og en CNC-maskine ind i legen? Velkommen til total valgfrihed og ekstrem tilpasning.

Med webservicen SketchChair er det muligt at designe sine egne møbler ved hjælp af nogle enkle trin. Man tegner sin stol, tester den med en digital mand, som kan vise de ergonomiske perspektiver af møblet, og til sidst sender man den til produktion. Herefter venter man til posten bringer ens nye saml-selv-møbel. Simpelt og sjovt.

SketchChair startede som et tankespind mellem den new zealandske designer Greg Saul og det Tokyo-baserede JST ERATO Igarashi Design UI Project. De lagde projektet op på iværksætter-sitet Kickstarter med et mål om at nå 18.000 dollars, så de kunne begynde projektet for alvor. Den 12. maj i år nåede de deres mål, og projektet er nu så langt undervejs, at Greg Saul selv kigger forbi NEXT udstillingen for at vise fremtidens møbelfirma frem.

På sigt er det meningen, at SketchChair skal være et frit tilgængeligt Open Source webinterface, som enhver kan bruge som udgangspunkt for sit eget møbeldesign.

NEXT 2011 - Nordic EXceptional Trendshop

NEXT – Nordic Exceptional Trendshop – har siden 2004 manifesteret sit navn som fremadrettet vidensfestival rundt om i verden. År efter år er internationale profiler, iværksættere, bloggere og meningsdannere fra i første omgang digitale, teknologiske lag og siden bredere videnslag mødtes under NEXT banneret for at udveksle og dele forventninger til – og udsigter fra – fremtiden. De seneste tre år har NEXT slået rod som en ren Aarhus-festival, senest med placering midt i og i tæt samarbejde med Aarhus Festuge.

NEXT er dels konference, dels udstilling og dels et social track.

Nextaarhus.com er dedikeret til at give dig de seneste updates om NEXT 2011.

NEXT 2011 på Facebook   //   NEXT 2011 på LinkedIN - gruppe & event

Indlæg om NEXT 2011:

Innovation Lab A/S    Vestergade 58F    DK-8000 Aarhus C    +45 7027 7227    info@innovationlab.dk    CVR: 28699670