Sælg ikke et produkt eller en service - skab en oplevelse! Vi zoomer ind på, hvorfor oplevelser bliver (endnu mere) centrale i 20’erne, og hvordan du udnytter potentialet.
Obs. Grundet den nuværende situation ift. COVID-19 og myndighedernes anbefalinger har vi hos Innovation Lab besluttet os for at udskyde dette arrangement foreløbigt på ubestemt tid. Ønsker du at blive kontaktet, så snart vi igen kan afholde arrangementer og har fundet en ny dato, er du velkommen til at skrive til medlemskabsansvarlig, Mia Kirkegaard Jørgensen, på mia@ilab.dk – så sørger hun for, at du bliver kontaktet og får tilbudt en plads, så snart den nye dato er på plads.
Vi befinder os i en oplevelsestid. Kreditkortudbydere konkurrerer med hinanden om at tilbyde den mest eksklusive adgang til de mest sjældne kulturelle begivenheder. Sportshold skal levere underholdning, der matcher en verden af musikfestivaler, for at engagere deres fans før under og efter kampene. Detailhandlen omdanner deres hylder og kvadratmeter til interaktive mashups, der er en blanding af digitalt engagerende museer, legerum og Spielberg-film. Brands forsøger at skabe opmærksomhed i larmen for at engagere interessenter på et personligt plan i alt fra pop-ups til VR-platforme. Og i det offentlige må vores kommuner tilbyde oplevelser for at tiltrække nye borgere, mens uddannelsesinstitutioner ikke kun fokuserer på undervisning, men på at give deres studerende den bedste studieoplevelse. Overalt er oplevelser det ultimative konkurrenceparameter.
Faktisk er oplevelse så vigtigt et begreb, at Samsungs co-CEO, HS Kim, i sin åbningstale til dette års prestigefyldte CES-konference i Las Vegas, erklærede 20’erne for oplevelsernes årti. Ifølge ham bliver årtiet defineret af menneskecentreret innovation, der kombinerer fysiske og virtuelle produkter for at skabe personaliserede oplevelser – og gør vores liv mere bekvemt, fornøjeligt og meningsfuldt.
Virksomheder med en overlegen oplevelsesstrategi vækster fem gange hurtigere end deres konkurrenter, som ikke arbejder med oplevelser.
Forrester
Når det kommer til strategi og investeringer, der virkelig flytter barren, er oplevelser ikke kun det nye, men også det blivende. Spørgsmålet er ikke længere, om du skal engagere kunder/brugere/borgere/interessenter, men hvordan du gør det på måder, der er mere overbevisende, engagerende, mindeværdige og aktiverende, end hvad dine konkurrenter gør.
Som deltager til denne måneds briefing får du indsigt i, hvorfor et fokus på oplevelser er centralt for, at din virksomhed eller organisation kommer stærkt igennem 20’erne – ligemeget hvilken branche du er en del af. Gennem best case-eksempler får du inspiration til, hvordan du konkret implementerer oplevelsesparametret hos jer, og hvordan du bruger oplevelser til at udvikle din organisation.
Denne briefing henvender sig til dig, som ønsker at højne oplevelsesværdien i organisationen og give dine brugere/kunder mere værdi for pengene. Til dig, som vil forstå dine brugere/kunders behov og udvikle konkrete idéer til, hvordan disse behov kan blive opfyldt. Til dig, som er udviklingsorienteret, og som vil have nogle nye innovationsredskaber. Og til dig, som vil tjene flere penge på dine produkter og services.
Take Aways:
- Internationale best case eksempler på relevante oplevelsestendenser, der påvirker dine kunder og samarbejdspartneres forventninger.
- Inspiration og viden om oplevelsesmæssig innovation som et redskab til værdiskabelse i din organisation og for dine kunder/brugere.
- Konkrete metoder og værktøjer til kontinuerligt at udvikle din organisation, produkter og ydelser gennem oplevelser.
- Nye idéer og koncepter, der kan implementeres i din organisation efterfølgende.

Jarle Fink Kondrup, Experiences by Innovation Lab, er en passioneret innovationskonsulent og oplevelsesøkonom. Jarle har i mange år formidlet trends og tendenser i forhold til fremtrædende teknologier, med en tilgang stærkt forankret i dyb forbrugerindsigt – og med en stor forståelse for oplevelsesparametre, samt et stærkt kommercielt mindset.
Gennem strategiske innovationsprojekter, foredrag og workshops gør Jarle den digitale udvikling relevant og interessant ved at koble den til moderne forretningsmodeller og menneskelige værdier. Blandt Jarles tidligere kunder findes bl.a DIGITALISERINGSSTYRELSEN, TDC, HOME, GRUNDFOS, DELOITTE, VISIT DENMARK, UNESCO, ERHVERVSSTYRELSEN og mange, mange, flere.