Nyhedsbrev

Oliver J. Klixbüll Schieck

Oliver J. Klixbüll Schieck er konsulent i Comply by Innovation Lab, og i samarbejde med Managing Partner, Anna Lykke Lundholm-Andersen, rådgiver han i den ny databeskyttelsesforordning i EU og implementeringen af de nye regler for håndtering af persondata i organisationer.

Oliver har en baggrund som jurist og er uddannet fra Københavns Universitet med speciale i privatlivets fred i medierne, markedsføring og E-commerce. Oliver har en interesse for dataetik og informationssikkerhed, og har gennemført en overbygning i European Data Protection Law ved Københavns Universitet.

Som ny konsulent i Comply by Innovation Lab tager han med resten af teamet et spadestik dybere end paragraffernes forskrifter, og indopererer en langsigtet samt holistisk tilgang til bæredygtig databehandling i organisationer. Ifølge Oliver skal en efterlevelse af databeskyttelsesforordningen ikke ses som et mål i sig selv; derimod skal efterlevelse af forordningen ses som et middel på vejen til effektiv databeskyttelse som suppleres af en bred vifte af andre discipliner. For at opnå dette skal den enkelte medarbejder i organisationen føle ejerskab over vigtigheden af at opretholde en god databeskyttelse. Dette kan kun ske gennem øget awareness for medarbejdere og en forudgående strategisk, ledelsesmæssig prioritering. Uden den fornødne viden om hvordan databeskyttelse konkret operationaliseres i hverdagen, vil medarbejdere umuligt kunne leve op til det ansvar, de har. Det ligger Oliver meget på sinde at sikre den succesfulde implementering af reglerne, så den enkelte organisation kan bryste sig af at være databeskyttende ud til sidste led.

Tryk enter for at søge eller esc for at afbryde