Cirkulær økonomi er næsten lige så "hot" som kunstig intelligens og disruption. Men hvorfor lige nu?
Den nye digitale infrastruktur har på få år skabt helt nye forudsætninger, som binder os tættere sammen og giver bedre indblik og overblik over affald, forurening, ressourcetræk og konsekvenserne i det hele taget af vores egne og virksomheders handlinger. Sociale medier kan mane til kamp for de globale klimaudfordringer. Transparens-teknologier som Blockchain kan gøre det tydeligt for enhver kunde, hvis der er klimasyndere eller menneskeudbyttere blandt underleverandører. Deleøkonomi er ved at nå et gennembrud, så vi kan forbruge bedre i stedet for mere ved at genbruge og leje af hinandens ubrugte aktiver – fra designertøj til biler og boliger. Samtidig gør platforms-økonomien, at vi nemmere kan arbejde sammen på tværs af organisationer, afstande og sektorer om at nå de bevidste forbrugere, der ønsker at prioritere klimavenlige produkter. Endelig er grøn energi i 2017 uafhængigt af tilskud blevet den billigste energiform (via solceller), så det kun er vanens magt, der holder virksomheder og forbrugere på et lineært overtræk på jordens ressourcer.
Cirkulær økonomi er den langtidsholdbare, nye økonomiske vækstformel. Vækket til live af presserende behov og nye digitale teknologier, der kan realisere langt mere bæredygtige former for produktion, afsætning og forbrug.
I denne medlemsbriefing sætter Anette Priess Gade, Circular by Innovation Lab, scenen for cirkulær økonomi med fokus på, hvad der i dag driver udbredelsen af denne tankegang og hvilke modeller og best case eksempler, der refereres til – både internationalt og i Danmark. Herunder også hvilke udfordringer og muligheder, der findes. Sammen skaber vi til briefingen en fælles referenceramme for at tale om cirkulær økonomi, så vi kan igangsætte de forandringer, som er nødvendige for at skabe ”positive impact” for vores verden i vores respektive virksomheder.
Foredraget henvender sig til alle, som har interesse i cirkulær økonomi som driver for innovationen i virksomheder – og som endnu ikke er kommet i gang!

Anette har stor erfaring med produkt-, koncept- og forretningsudvikling i forskellige brancher. Som selvstændig innovations konsulent, som iværksætter med ”Scandinavia Designs” i São Paulo og senest hos hollandske Synbra Group, hvor hun havde strategisk fokus på virksomhedens biobaserede og Cradle-to-Cradle certificerede plastmateriale.
Anette er uddannet MBA i International Business & Marketing fra Chicago, og har generelt et internationalt mind-set efter at have boet og arbejdet knap 10 år i udlandet.
Hendes hjerte brænder for at gøre cirkulær økonomi til en driver i innovationsprocessen, ligesom hun er passioneret omkring kundedrevet innovation (Design Thinking). Anette er den nye Lab Agent i vores afdeling “Circular Economy” by Innovation Lab, og lader sig i øjeblikket inspirere af The Ellen MacArthur Foundation, IDEO, Cradle-to-Cradle og IKEA. Senest er hun certificeret i Design Thinking fra IDEO.