Lad Corona-ændringerne komme jer til gode. Lær at designe og sætte jeres nye digitale kredsløb op, så I kan arbejde endnu bedre sammen og beholde jeres sociale kultur.
Tak, Corona – nu kommer vi endelig til at se, hvordan digitale redskaber kan hjælpe os til at arbejde mere på tværs, mindske afstanden mellem hinanden, finde muligheder for at alles idéer og inputs bliver hørt og for at arbejde, når det passer os. Det åbner op for et hav af muligheder, som giver nye dimensioner til vores samarbejder, samskabelse og projekter. Spørgsmålet er bare hvordan?
I tiden før Corona levede vi en verden, som var meget baseret på det fysiske fremmøde. De fleste af os nærmest druknede i mail og mødeindkaldelser som: “Kom til borgermødet kl. 20, hvis du vil høre om de nye planer, stille spørgsmål og dele dine meninger.”, “Mødet i morgen ligger på hovedkontoret, da vores direktør deltager.”, “Den nye projektgruppe mødes på kontor x, da det ligger mest centralt for alle parter”.
Nu har vi en ny virkelighed, hvor der er bred konsensus om, at det er godt at arbejde på afstand af hinanden – vi skal arbejde digitalt. Men hvordan gør vi det bedst? Mange har allerede fået de første erfaringer med at arbejde digitalt og sikkert oplevet de nye udfordringer, det giver. Så hvordan laver vi som virksomhed eller offentlig organisation et nyt system, en ny struktur og et kredsløb for vores projekter og interaktioner, som gør, at vi når i mål med projekterne og opgaverne og får gavn af de muligheder, som corona (også) har givet?
Det kræver en ny forståelse og nye kompetencer til at skabe denne nye sammenhæng mellem ansatte, interessenter, projekter og opgaver. Vores gamle, fysiske og netværksbaserede “kredsløb” virker ikke mere. Vi kan ikke længere sætte os ind i det samme kontor, se hinanden i øjnene og aftale projektplanen. Vi kan måske ikke få de gode inputs på vores arbejdsopgaver eller skabe den sociale lim mellem medarbejdere ved kaffeautomaten eller fredagsbaren, og vi vil være mere tøvende omkring at invitere nye interessenter eller større grupper af mennesker ind til møder. Vi har brug for det formelle og uformelle, også på et digitalt plan – vi har brug for DIGITALE kredsløb!
Idéen bag det digitale kredsløb er at klæde dig på til at løse disse udfordringer digitalt – og desuden at give dig en forståelse for, hvordan du skaber endnu mere værdi, da det digitale kredsløb åbner op for nye og større gevinster:
- Større mulighed for, at jeres medarbejdere og interessenter kan bidrage og deltage i jeres projekter og opgaver, da deres deltagelse ikke behøver at være bundet til geografi og et bestemt tidspunkt.
- Bedre mulighed for, at forskellige persontyper kan bidrage, da formatet gør, at det ikke er den, som taler mest eller højest, som får mest indflydelse.
- Bedre overblik over, hvordan der arbejdes med de forskellige opgaver, da opgaverne kan trackes på de digitale platforme.
- Mulighed for at opkvalificere en eller flere af jeres ansatte til at mestre de nye digitale koblinger og flows i mellem mennesker og projekter.
Vi vil i dette webinar kigge på, hvordan I kan sætte jeres nye digitale kredsløb op. Det digital kredsløb skal sikre, at I får styr på, hvordan I digitalt samarbejder eller samskaber, fordeler opgaver og sikrer fremskridt i jeres projekter eller processer samt skaber digital tillid og arbejdsglæde. Vi vil drage nytte af metoder som user journeys, SCRUM, train the trainer m.fl til at zoome ind på nedbrydning af opgaver, hvordan man spotter pain points i flowet for jeres projekter, og hvad det digitale kredsløb kræver af kompetencer.
Take aways:
- Du får et overblik over, hvordan I sætter et digitalt kredsløb op.
- Du får konkrete redskaber til at håndtere barriererne ved digitalt samarbejde og samskabelse.
- Du får en forståelse for vigtigheden af digital tillid.
- Du bliver guidet til, hvordan I finder jeres digitale agenter, der hjælper processen i gang.
- Du får cases på sublime digitale platforme til digitalt samarbejde og samskabelse.
Gennem sin uddannelse til KaosPilot og en cand.mag. i Oplevelsesøkonomi har Morten et solidt fagligt fundament i arbejdet med samskabelsesprocesser. Han brænder for samskabelse og tror på, at det kan skabe stor værdi og løse mange udfordringer – hvis det gøres ordentligt!
Med den nyeste viden inden for samskabelsesteknikker, -metoder og et blik for motivation kaster Morten gennem Co-creation by Innovation Lab sin kærlighed på samskabelse i det offentlige. For hvordan får vi egentlig det der borgerinddragelse til at lykkes?
Medlemswebinar
Som medlem hos Innovation Lab kan du gense webinarer og downloade præsentationer, når det passer dig.
Se optagelsen af webinaret