Demokratisering af leg og teknologi i det offentlige rum.
Kom med og hør interessante talks om kodningens betydning for demokratiet, digital leg, kreativ nysgerrighed, dannelse og de offentlige rums betydning for legen.
Oplev konkrete og spændende koncepter og prøv selv kræfter med kreative, teknologiske og sjove opgaver! På dette første summit i Next Generation-rækken sætter vi nemlig fokus på legen og legens værdi i tilegnelsen af kreative digitale kompetencer i det offentlige rum – set gennem vores og børnenes øjne.
Du kommer bl.a. til at møde:
- Poul Toft Frederiksen, head of programme and research ved Poul Due Jensen Fonden
- Stine Liv Johansen, lektor og ph.d. ved Aarhus Universitet
- Amos Blanton, ph.d. ved Aarhus Universitet
- Andreas Refsgaard, interaktionsdesigner
- Sofie Kinch, cand.arch, ph.d, studieadjunkt, Kolding Designskole
- Louise Overgaard, Lab Agent ved Innovation Lab
Du vil også møde spændende cases bl.a. fra landets biblioteker, fra museer og fra Kolding Designskole. Oplæg på dagen er primært på dansk.
Program:
- 09.30-10.00: Ankomst
- 10.00-10.10: Velkomst
- 10.10-10.20: Sprog er magt – hvordan passer vi på demokratiet / Poul Toft
- 10.20-10.50: Legen og den digitale dannelse / Stine Liv Johansen
- 11.00-12.00: Prøv at lege med teknologierne i forskellige workshops
- 12.00-12.30: Frokost
- 12.30-12.50: Fremtidens kreative teknologier // Andreas Refsgaard
- 13.00-14.00: Prøv at lege med teknologierne i forskellige workshops
- 14.00-14.30: Afrunding og netværk
Take aways:
- Den nyeste viden inden for demokratisering af teknologi og leg i det offentlige rum
- De nyeste eksempler på, hvordan man kan skabe legende teknologiaktiviteter i det offentlige rum
- Du skaber netværk med andre, der arbejder inden for dette felt på tværs af siloer
- Du er med til at sende et statement om vigtigheden af at børns leg med teknologi er et vigtigt område.
Om Next Generation: fremtidens teknologier og de nye generationer
En række af summits med fokus på teknologi og leg i børnehøjde.
Der mangler hverken markante holdninger eller idéer, når det handler om hvordan vi bedst skaber balance mellem børn, unge og fremtidens teknologier. I dag er de færreste tvivl om, at det kræver store ressourcer og solide strategier at uddanne fremtidens generationer til at blive gode digitale borgere: vidende, kritiske og kompetente – og helst det hele på samme tid. Til gengæld går nuancerne desværre ofte tabt i debatterne om obligatorisk teknologiforståelse på skoleskemaet, altid tændt eller helt slukket skærm og hårde grænser mellem læring og fritid.
Digitale medier og teknologier er nemlig så meget mere end et enten eller. Det er et både og, hvor spørgsmålet er, hvordan man skaber den gode leg, den gode oplevelse, det gode liv i en digital tidsalder.
Derfor sætter Next Generation med fire summits fokus på alt det, der også driver og motiverer de unge generationer til at opnå reelle digitale og computationelle færdigheder: legen, de kreative eksperimenter, selvstændig udforskning af sociale fællesskaber og kulturel dannelse i en livsverden, hvor on- og offline smelter sammen. En udvikling vi ikke ved præcist, hvordan vil komme til at se ud, men som vi er nødt til konstant at forholde os åbent og nysgerrigt til.
Next Generation har som ambition at skabe større opmærksomhed og bred dialog omkring potentialer og aktive valg i diskussionerne om fremtidens teknologier og den måde, de kommende generationer vil forstå og bruge dem på.
Der er berammet fire summits i efteråret 2022 og foråret 2023.
Bag Next Generation står en bred kreds af samarbejdspartnere bl.a. Centralbibliotekerne, Dokk1, Kolding Designskole, Favrskov Kommune, Aarhus Universitet, Coding Pirates og Innovation Lab.
Vores summits kombinerer oplæg, showcases, debatter og hands-on workshops. Vi inviterer blandt andet lokalpolitikere, forvaltnings-pædagogisk personale, virksomheder, lærere, pædagoger, frivillige, pædagogiske udviklingscentre, forskere, biblioteksfolk, kunstnere og musikere og ikke mindst børnene og de unge selv.
Målet med Next Generation er at give helt konkrete bud på løsninger, at stille de mest relevante spørgsmål og forhåbentligt skabe dialog og samarbejdsmuligheder på tværs af organisationer, brancher og holdninger.
Det varierer fra summit til summit, om de foregår på dansk eller engelsk.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Lab Agent Louise Overgaard på louiseovergaard@ilab.dk.