Midjourney kan hjælpe dig med at skabe imponerende visuelt indhold til brug i markedsføring, udvikling af prototyper, præsentationer og meget mere
Vi er vidne til en vild udvikling inden for AI-værktøjer, som kan hjælpe os med alverdens gøremål og opgaver. Nogle værktøjer hjælper os med at optimere vores arbejdsgange og lette rutineopgaver, mens andre bryder barrierer og giver os mulighed for at skabe ting vi måske ellers ikke ville have kompetencerne til at skabe. Et eksempel er Midjourney, som er et af de efterhånden mange billedegenereringsværktøjer, der ved brug af Generativ AI giver os alle mulighed for at blive visuelt kreative talenter.
Måske har du allerede læst vores anden opstartsguide til billedegenerering med fokus på Dall-E 3. Ellers kan du gøre det her. Selv om Midjourney og Dall-E 3 grundlæggende fungerer på samme måde, nemlig ved at omdanne tekst til billeder, rummer de en del forskelligheder. Den første man støder på, er måden man tilgår værktøjerne. En anden er måden man arbejder med værktøjerne på. Dette er betydelige forskelle, som danner grundlag for to forskellige introduktioner – og denne fokuserer altså på Midjourney.
Få adgang til Midjourney
Midjourney er placeret på Discord – en gratis kommunikationsplatform, hvor du kan dele indhold i diverse fællesskaber. Hvis du ikke allerede er aktiv bruger af Discord, kan dette lyde som lidt af en barriere. Men det er faktisk slet ikke så vanskeligt. Alt du skal gøre er at besøge Midjourney.com og klikke på ‘Join the Beta’. Herefter vil du automatisk blive ført til Discord, og kan oprette en bruger. Gennem Discord kan du nu forbinde en Midjourney-bot til din egen private server eller tilgå en offentligt tilgængelig server. Og ja, nu tænker du måske igen at det lyder besværligt. Og selv om det ikke er lige så gnidningsfri en proces som f.eks. at tilgå Dall-E 3, er det faktisk rimelig simpelt. Og der findes flere gode guides til hvordan dette gøres, som denne. Nu er du klar til at skabe billeder. Prisen for at bruge Midjourney varierer fra 10 til 120 dollars pr. måned, afhængigt af hvilket abonnement du vælger.
Prompt dit først billede
For at lave en prompt i Midjourney, skal du indtaste kommandoen “/imagine”, og herefter en beskrivelse af det billede du ønsker at skabe. Herefter vil Midjourney generere fire forskellige og unikke billeder, baseret på din prompt.
I starten hvor du nok prøver lidt basis kreative forespørgsler af, bliver du formentlig blæst bagover, da Midjouney skaber forunderlige og fantastiske billeder. Men når du efterfølgende forsøger at få den til at lave akkurat det billede, du har i tankerne, vil du sandsynligvis erfare, at det kan være en smule udfordrende. Billederne kan måske indeholde fejl eller afvige fra dine forventninger. Din prompt fungerer som et udgangspunktet for at skabe billeder, der harmonerer med dine ønsker og idéer. Dette betyder, at den mest hensigtsmæssige måde at tackle eventuelle udfordringer er at rette i din prompt. Det kan være, at den er for abstrakt, måske mangler den tilstrækkeligt beskrivende elementer, som er afgørende for det ønskede resultat, osv.
Alternativt kan det være, at du simpelthen mangler inspiration eller ideer. Her kan de forskellige Newbies kanaler i Discord hjælpe. Og ønsker du yderligere inspiration, kan det være gavnligt at kigge ind forbi en promptdatabase som f.eks. PromptHero. Her kan du lade dig inspirere af andres prompts og se, hvordan de har formuleret deres tekster, for at skabe bestemte billeder og stilarter.
Hvad skal en prompt indeholde?
Husk også at inddrage særlige detaljer i dit prompt, som har afgørende betydning for dit ønskede billede. Herunder følger en liste over nogle detaljer som kan være vigtige for dig at inkludere i din prompt:
- Subjekt: Vil du skabe et billede af en person, et dyr, et objekt, en lokation osv.?
- Stil: Skal dit billede være baseret på impressionisme, futuristisk, fotorealisme osv.? (Se f.eks. Art style gallery for inspiration)
- Omgivelser: Er dit subjekt indenfor, udenfor, på månen, under havet osv.?
- Lys: Skal dit billede f.eks. have blødt, naturligt, neon, hårdt, omsluttende lys?
- Farver: Skal dit billede være sort/hvid, farver, pastel, levende, osv.?
- Humør: Skal billedet bære præg af glæde, sorg, overraskelse, entusiasme, osv.?
- Sammensætning: Er dit billede et portræt, fuld figur, luftfoto osv.?
- Vinkel: Skal dit billede ses fra oven, lige på, nedefra, osv.?
- Tidsperiode: Skal dit billede være fra en særlig tidsperiode?
Tag dit Midjourney billede til næste niveau
Hvis der er ét af de fire billeder Midjourney har genereret ud fra din prompt, som du i særlig grad kan lide, har du mulighed for at arbejde videre med det. Under de genererede billeder vil der fremgå en tabel, hvor der bl.a. fremgår V1,V2,V3 og V4. Hvis du trykker på eks. V1, vil Midjourney generere fire nye variationer af det første billede. Variationerne er baseret på randomisering. Ønsker du imidlertid selv at påvirke ændringerne i en variation, har du mulighed for dette ved at aktivere ‘Remix mode’. Dette gøres ved at taste komandoen “/settings” og trykke på ‘Remix mode’. Herefter kan du trykke på V1 igen, og du vil nu få mulighed for at prompte den nye variation af dit foretrukne billede.
Både Dall-E 3 og Midjourney indeholder værdiskabende muligheder for efterarbejde med dit billede. Særligt gennem Midjourney kan du benytte mere avancerede indstillinger som kan hjælpe dig i dit arbejde med at skabe perfekte AI-genererede billeder. Disse vil dog ikke blive forklaret her, men vil komme i et fremtidigt indlæg.
Er Midjourney bedre end Dall-E 3?
Midjourney og Dall-E 3 har tydeligt forskellige stilarter de genererer billeder baseret på. Hvilket værktøj der er “bedst”, afhænger altså af din egen personlige præferencer og formålet med din billedegenerering. Mens Dall-E 3 generelt er bedre til at afkode prompts og er mere brugervenligt, er Midjourney generelt bedre til at skabe realistiske billeder.
Teksten er skrevet af Magnus Fink Nielsen og Jarle Fink Kondrup samt redigeret med hjælp fra AI.