“Vi har på 48 timer opnået hvad der normalt vil tage os 2 år” Sådan lød responsen fra juryen bestående at ledere fra Siemens Wind Power
Siemens Wind Power ønskede at samle deres dygtigste ingeniører i 48 timer for at arbejde på en konkret teknisk udfordring.
Et “Hackathon” er et all-in-one innovationsforløb, der bevæger sig fra formulering af udfordring til idégenerering og endelig udvælgelse, prototyping og pitch af de endelige idéer. Konceptet er sammensat af ordene “hack” – det, at skille et givent produkt, service, eller en forretningsmodel ad og samle det på en ny måde, så det opfylder ens egne behov – og “marathon” – et hårdt og intensivt forløb. Et hackathons består ofte af tyve til hundredvis af deltagere, som konkurrerer mod hinanden.
Proces
Innovation Lab var fra starten med til at assistere Siemens Wind Power i planlægning af Hackathon’et. Som med alle processer, rådgiver vi omkring scope, formål, ønsket outcome og alternativer – og i dette tilfælde tog vi hele projektledelsen på os lige fra at finde de rette rammer og indhold for Hackathon’et til egentlig facilitering.
Siemens’ hackathon var ekstraordinært ift. rammer og indhold; deltagerne blev fløjet ind fra hele verden, der var inspirerende speakers fra Danmark og USA, Innovation Lab’s Demolab var opstillet og deltagerne kunne få hjælp til at visualisere deres ideéer og løsninger via vores egne illustratorer.
Vinderne af hackathon’et fik en tur til Silicon Valley, hvor de blev inspireret af nogle af verdens mest innovative virksomheder.
Resultat
Siemens Wind Power’s målsætning og konkrete resultat er fortroligt – men de fik bevist, at et hackathon er et format, som også virker i ønsket om at løse ingeniør-tekniske udfordringer, såvel som at give medarbejderne en oplevelse med en markant anderledes måde at arbejde på (9 ud af 10 deltagere ville deltage igen).
Ikke to hackathons er ens. Og et hackathon bør ikke stå alene for at opnå optimal effekt. Vi har samlet erfaring fra Hackathons i alle former og med alle slags deltagere – vi har bl.a. afholdt hackathons for Maersk Tankers, Maersk Oil, Maersk Line, Arla, KK Wind Solutions, Offshorewindenergy.dk, MEED Dubai, Dubai Space Center – og mange flere.,
Hvis du ønsker indsigt i formatet – eller bare er nysgerrig på hackathons og lignende innovationsprocesser – kan du kontakte vores hackathon-ekspert Martin Schorling nedenfor.
9 ud af 10 deltagere ville deltage igen.